Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V soboto bodo promet na Lokvah krotili z redarji in reditelji

Na Lokvah bodo v soboto zagnali vlečnico, na tekaških progah pa bo v popoldanskih urah potekal tek na smučeh z baklami. Organizatorji pričakujejo veliko obiskovalcev, ugodna je tudi vremenska napoved. Da pa se ne bi ponovil prometni kolaps, kakršnemu so bili domačini priča leta 2020, je na novogoriški mestni občini na pobudo župana Sama Turela danes potekal sestanek predstavnikov pristojnih služb, ki so pretresali problematiko parkiranja in dovoza na Lokve.

Rešitve so iskali že za to soboto. Podžupan Marko Tribušon je povedal, da so glede prometnega režima, režima pluženja in čiščenja cest ter javnih površin, ki so v pristojnosti občine, dorekli:

„Krepimo prisotnost vseh služb, ki so za to pristojne, od civilne zaščite, do redarjev, rediteljev, policije, medobčinske inšpekcije, predstavnikov Krajevne skupnosti Lokve in vseh, ki lahko pripomorejo k reševanju tega problema oz. večje pretočnosti in parkiranja.“

Enako bodo postopali ob vseh nadaljnjih vikendih v času zimske sezone, če bo snega dovolj. Po končani sezoni pa nameravajo sprejeti dolgoročnejše rešitve. Sobota bo na Lokvah torej potekala v znamenju odprtja smučišča in pa tudi popoldanskega teka na smučeh v soju bakel, ki ga pripravlja Javni zavod za šport Nova Gorica v sodelovanju z gostilno Winkler in pod budnim očesom skupine Lauf Lokve.

Smučišče bo od sobote dalje odprto vsak dan med 10. in 16. uro, enako med vikendi in prazniki ter med zimskimi šolskimi počitnicami, seveda, če bodo vremenske in snežne razmere odprtje dopuščale.

Smučišče bo odprto po urniku, ki si ga lahko ogledate tudi na spletni strani. Poudarek bomo dali na šolske počitnice, ko bo zavod v sodelovanju z zunanjim izvajalcem vsem smučarjem, ki bodo kupili smučarsko karto, ponudil eno uro brezplačnega učenja smučanja,“ pojasnjuje Aleksandra Fortin, direktorica novogoriškega Javnega zavoda za šport.

Cena letošnjih smučarskih vozovnic je nekoliko dražja od lanskih: odrasli bodo za dnevno karto odšteli 10, otroci pa 8 evrov.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Koraki do uspeha: Maša Klavora in Mihael Uršič

Preberi več

Stoletni park ob vili Rafut s sodobnimi elementi - v ponedeljek med 11. in 12. uro

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down