Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V Sežani tekom poletja veliko glasbenih in kulturnih dogodkov, prihaja tudi Magnifico

Petek ne bo predstavljal samo zadnjega šolskega dne, ampak tudi začetek pestrega poletnega dogajanja v Sežani. V juniju, juliju in avgustu se bo izvedlo kopico dogodkov v amfiteatru in na ploščadi pred Kosovelovim domom.

Kot pojasni Helena Čehovin Gerželj, usklajevalka programov v Kosovelovem domu, so letos pri pripravi programa želeli nadaljevati s tradicijo preteklih poletij: ''Gledamo na to, da imamo več glasbe, ker je poleti to v našem amfiteatru zelo zaželeno. Obdržimo otroške predstave, kino in gledališče. Temu sledimo in skušamo biti čim bolj raznoliki ter čim bolj poletni, ker je specifika dogodkov vseeno malce drugačna. Čez leto delamo v dvorani, zunaj poleti pa je veliko bolj sproščeno in mora biti primerno zunanjih prizoriščem.''

Dogajanje se začenja v petek, ob 18.30, z Rajanjem za otroke z Romano Krajnčan, zaključi pa se 26. avgusta, ob 21. uri z nastopom Magnifica. Vmes se bodo zvrstili še številni drugi glasbeni nastopi, različne otroške predstave, ulično gledališče, poletni kino in stand up večer. Večina programa je sofinancirana s strani Občine Sežana, nekaj je tudi zunanjih partnerjev. Točno določene termine lahko preverite na spletni strani in družbenih omrežjih Kosovelovega doma Sežana.

(Foto: Primorske novice)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

STARTUP STUDIO: Matija Klinkon

Preberi več

Radio Robin na Goriškem teku in hoji za upanje

Preberi več

RADIO ROBIN V ŽIVO NA INCASTRI 2023

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down