Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V Sežani podelili nagrade za kraško-brkinske obrtnike in podjetnike: ''Potrebno bo drugačno razmišljanje!''

Območna obrtno-podjetniška zbornica Sežana je tudi letos organizirala tradicionalno prireditev, kjer so bila podeljena jubilejna priznanja za 10, 20, 30, 40, 50 in celo za 60 let delovanja.

Dogodek je pomemben, saj so izzivi, s katerimi se srečujejo obrtniki in podjetniki, neusmiljeni, prizna direktorica Klementina Križman: ''Podjetniki na Krasu in v Brkinih se soočajo z istimi izzivi kot podjetniki v drugih predelih Slovenije. Od vseh njih bo potrebno neko drugačno razmišljanje, ker se vsi vedno več soočamo z izzivi umetne inteligence, digitalizacijo, inovacijami, robotika zelo napreduje in tudi nanotehnologija.''

Za 10 let uspešnega delovanja je zahvalo prejelo 11 nagrajencev, za 20 let 8, 16 jih je bilo nagrajenih za 30 let delovanja, 2 za 40, Špacapanova hiša že 50 let uspešno promovira kraško kulinariko, podjetje ŠILES pa se je tekom 60-letnega delovanja iz zasebne dejavnosti razvilo v vodilnega proizvajalca parketa in stopnišč.

Podeljeno je bilo priznanje za kakovost izdelkov, storitev in inovatorske dosežke v obratovalnicah in podjetjih za leto 2023, ki so jo prejeli Lea Pisani za svetovanje pri dvigu kulture podjetij, podjetje INTERVELA za proizvodnjo jader, Ključavničarstvo Kavčič za izdelovanje in montažo inox ograj ter nadstreškov za različne objekte in transportno podjetje SAM TRANS. Posebno priznanje Mladi obrtnik pa je prejela Nika Černigoj iz Gostilne Godina.

''V petek smo podelili lepo število priznanj, kar pomeni, da so podjetja močna, se znajo obrniti in kako biti kos izzivom, ki prihajajo,'' nagrade komentira Križmanova.

Na koncu je dodala, da so podjetniki prilagodljivi, delavni in vztrajni ter da ''razmišljajo izven okvirjev, poguma jim zagotovo ne manjka, ni jim ga manjkalo v preteklosti, ne manjka jim ga sedaj, tako verjamem, da ga ne bo manjkalo nizi v prihodnje.''

Morda za konec še nekaj iz petkovega uvodnega govora predsednika Območne obrtno-podjetniške zbornice Sežana Marka Svetine, ki je dejal, da takšno stanje ne bo trajalo v nedogled, saj mnoge panoge že zapirajo svoja vrata, močno primanjkuje tudi delovne sile. Je pa prepričan, da le skupaj lahko ustvarimo varno poslovno okolje, iz katerega nam ne bo potrebno bežati, saj bomo doma imeli možnost razvoja in napredka.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Končno do vode iz Mrzleka - to sredo - takoj po 11.!

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down