Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

''V šestih letih lahko trikrat propademo ali trikrat zrastemo!''

Podjetniki v Občini Šempeter-Vrtojba že dlje časa čakajo na sprejetje Občinskega prostorskega načrta. Ko so končno dočakali datum obravnave, pa je bil OPN s seje umaknjen zaradi umeščenosti Zbirnega centra, ki mu v opoziciji, ki jo sestavljajo svetniki SD-ja in Gibanja Svoboda, nasprotujejo.

To je za tiste, ki na njegovo sprejetje zelo čakajo, prava tragedija, pove Marino Furlan, vodja Intra Lightninga. ''Ta prostorski plan se je sprejemal celih 6 let in to je celo, bi rekel, rekorden čas. Če bi bil zavrnjen na občinskem svetu, bi pomenilo, da se vračamo na začetek, ker OPN ni še ključen proces za pridobivanje gradbenih dovoljenj za obnavljanje obstoječih stavb ali grajenje novih. Potreben je še OPPN, ki bo verjetno spet trajal določeno obdobje, recimo leto ali dve.''

Zaradi omenjenega dejstva so preplašeni podjetniki županu Milanu Turku in občinskim svetnikom poslali pismo, v katerem prosijo za čimprejšnjo skupno rešitev, ki bo sprejemljiva za vse udeležene faktorje. ''Za podjetja, kot veste, je šest let doba, ko lahko že trikrat lahko propadeš ali trikrat uspeš,'' doda Furlan.

Vsak izmed podjetnikov ima pripravljene načrte, a brez OPN-ja jih ni možno realizirati, zaključi Furlan. ''Seveda vsi imamo načrte, novi podjetniki so prav tako že pripravili načrte, da bi pričeli graditi. Mi imamo namen spojiti tovarno z upravno stavbo. Popolnoma enako imajo tudi drugi. Namreč nimamo kam dati ljudi. Kar se tiče proizvodnega prostora, če želiš rasti, moraš imeti več prostora.''

Poleg tega vsi podjetniki skrbijo za urejenost poslovne cone Polje in jim ni vseeno, kako izgleda. Furlan verjame, da je zadeva na dobri poti v luči dokončnega sprejetja OPN-ja. Prejšnji teden smo poročali, da si župan želi OPN sprejeti najkasneje na naslednji redni seji, morda pa celo že prej na izredni.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down