Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V Šempetru in Vrtojbi sprejeto drugo branje proračuna za leto 2023

Potem, ko so februarja prvo branje proračuna svetniki občine Šempeter-Vrtojba zavrnili, ker naj bi bilo premalo nagibanosti v dobrobit občanom in še manj razvojne ter ekološke naravnanosti, so vendarle sprejeli drugi predlog o občinskem proračunu za tekoče leto 2023.

Nekaj časa je potekala razprava, koliko denarja zagotoviti in za katere projekte. Občina je prejela kar nekaj novih predlogov, pobud, pa tudi dopolnitev s strani občinske uprave. Gradivo je na seji predstavila občinska sodelavka Eva Pahor.

''Prejeta je bila pobuda župnije Šempeter pri Gorici za izvajanje investicijskega vzdrževanja cerkve. Na predlog svetniške skupine Gibanja Svoboda se odpreta dve novi postavki, in sicer prva pregled možnosti postavitve malih fotovoltajičnih elektrarn, druga pa stroški za delovanje svetniških skupin. Na predlog svetniške skupine SD se poveča postavka dejavnostim kulturnih društev ter odporniške organizacije, na predlog občinske uprave pa se poveča postavka urbani ekokrog. Prav tako se poveča postavka sredstva za pomoč občanom s socialnimi potrebami, prevozi za starejše, sklad za štipendiranje in še več postavk v okviru sredstev za razpise, ki so namenjeni športnim, kulturnim in drugim društvom.''

Celotni prihodki in odhodki so ostali na podobni ravni kot v prvem branju, obojni so namreč višji za 20.000 evrov, znašajo pa slabih 12 milijonov evrov. Sprejet je bil amandma, da se poveča postavka socialnemu varstvu starejših, zmanjša pa se postavka prenovi in adaptaciji kinodvorane.

Na februarski seji je župan Milan Turk dejal, da je ravno slednja ena izmed ključnih investicij. Prav tako se predvideva obnova zdravstvenega doma, pomembna bo pridobitev infrastrukture v Poslovni coni Polje. Precej je manjših investicij v komunalno opremo, kot je gradnja kanalizacije in vodovodov v nekaterih ulicah.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down