Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško

V šempetrsko bolnišnico tudi kader iz Italije?

V šempetrski bolnišnici kapacitete intenzivnega oddelka širijo na maksimalnih 15 postelj, tudi navadni oddelek iz sedanjih 55 širijo na 65, potem ko ga premestili v tretje nadstropju stare stavbe. Prihajajo tudi okrepitve na kadrovske področju.

Strokovna direktorica Dunja Savnik Winkler: "Do konca tedna imamo še obljubljen kader, celo iz zobozdravstvene dejavnosti bo prišla diplomirana medicinska sestra, tukaj je že osebje iz postojnske porodnišnice in zdravstvenih domov Nova Gorica, Ajdovščina in Postojna. Aktivirala se je civilna zaščita, deset bolničarjev, ki bo prihajalo po razporedu v bolnišnico."

Pomoč je s povabilom prostovoljcem ponudila tudi novogoriškega občina in regijski štab civilne zaščite, ki bodo pomagali pri drugih delih, ki pa so ravno tako pomembni pri organizaciji dela v bolnišnici. Najverjetneje pa se lahko nadejajo pomoči tudi iz sosednje Italije: "Morda bo kader iz sosednjih držav prišel pomagat, tako naj bi iz Italije že imeli dogovor za 5 "intenzivistov" in 10 diplomiranih medicinskih sester. Kot stroka si želimo, da bi slovenskih covidnim bolnikom omogočili zdravljenje v domači državi, lažje je skoraj dobiti kader od zunaj, kot da bi organizirali - to govorimo za tiste, ki potrebujejo intenzivno zdravljenje - v tuji državi. "

Razmere v bolnišnicah po državi so te dni izredne, ponekod so opozarjali na scenarij iz Bergama - je tako tudi v Šempetru? "Pri nas ravno Bergama še ni, vendar je obremenitev v Urgentnem centru, tudi v belem delu, torej, v enoti za bolezni, kot v enoti za poškodbe, za tretjino več, kot je bilo to običajno v tem času. Pediatrični oddelek z respiratornimi infekti je tudi ves čas poln."

Deli z drugimi:
Aktualno

Izzivi digitalizacije ajdovskega gospodarstva - sreda po 11. uri

Preberi več

Goriški tek in hoja za upanje & Festival NVO v Novi Gorici

Preberi več

Investirajte v uspešen partnerski odnos – četrtek po 11.00 uri

Preberi več

VELIKI DOBRODELNI KONCERT V DVORANI KOTALKALIŠČA RENČE

Preberi več

RADIO ROBIN V ŽIVO NA INCASTRI 2022

Preberi več

Volitve predsednika RS 2022 - pravila oglaševanja

Preberi več
Napovedujemo
Pokrovitelji:
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down