Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V šempetrski bolnišnici pričeli s programom "Brezšivna skrb"

V lekarni šempetrske bolnišnice so včeraj prvič izdali novo predpisana zdravila nekaterim odpuščenim pacientom v sklopu t.i. brezšivne skrbi. To storitev so začeli izvajati kot prva splošna bolnišnica v državi.

Gre za nov program, ki bo zagotovil večjo kakovost in varnost zdravljenja ter neprekinjeno oskrbo z zdravili. Podrobnosti pojasnjuje Jasna Humar, strokovna direktorica šempetrske bolnišnice: „Na oddelkih vseh bolnišnic, tudi naše bolnišnice, že nekaj časa delujejo klinični farmacevti, ki so do sedaj v glavnem pomagali zdravnikom pri izbiri pravih zdravil.

Ta storitev v bolnišnici torej poteka že nekaj mesecev, od včeraj dalje pa je na voljo še dodatna storitev: in sicer, tisti pacienti, pri katerih bo farmacevt izvedel omenjeno obravnavo med hospitalizacijo na oddelku, bodo tudi ob odpustu zdravila na recept dobili neposredno iz bolnišnične lekarne.

To pomeni, da jim ob odpustu ne bo potrebno obiskati še lekarne, ampak jim bo zdravila prinesel bolnišnični farmacevt in jim tudi vse razložil, kako se uporabljajo in na kaj morajo biti pozorni.

Prvi takšni recepti so bili včeraj izdani na kardiološkem oddelku šempetrske bolnišnice, ki je tako postala prva v Sloveniji, ki nudi to storitev. Priprave na to storitev sicer po besedah Humarjeve, potekajo tudi v drugih slovenskih bolnišnicah.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Koraki do uspeha: Katja Kralj in Karra

Preberi več

Ta ponedeljek, takoj po 11. uri, v živo iz studia v Ajdovščini: 160 letnica Lavričeve knjižnice

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down