Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V šempetrski bolnišnici potrebujejo prostovoljce

Včeraj je bilo po podatkih NIJZ na novo potrjenih skoraj 3400 novih okužb s covid-19, opravljenih je bilo dobrih 7300 testov, pozitivnih je bilo 46,2 odstotka izvidov. Na Goriškem so včeraj potrdili 99 novih primerov, 31 v novogoriški občini, 15 v tolminski in 13 v ajdovski. Precejšen porast okužb je na Obalno-kraškem zabeležila sežanska občina s 37 novimi, v Komnu pa so potrdili še 10 novih. Na območju regije je bilo včeraj 179 novih okužb.

Potem ko se je včeraj število bolnikov na covid oddelku v šempetrski bolnišnici včeraj vzpelo na 61, se jih danes, po podatkih Sledilnika covid-19, zdravi 53. 12 so jih včeraj odpustili v domačo oskrbo, 2 pa sta umrla.

Na akutnem oddelku se jih danes zdravi 53, še naprej se polni intenzivni oddelek, kjer danes zdravijo 14 bolnikov. Iz novogoriške občine so sporočili, da v sodelovanju s šempetrsko bolnišnico trenutno iščejo prostovoljce preko različnih organizacij, predvsem za preverjanje PCT pogoja na vhodu v bolnišnico in za transport materiala po bolnišnici.

Vse, ki so pripravljeni pomagati pri preprečevanju in obvladovanju okužb s covid-19, naj kontaktirajo Moniko Kalin Vodopivec, bolnišnično koordinatorko za kadre, na elektronski naslov monika.kalin.vodopivec@bolnisnica-go.si, kjer lahko pustijo svojo telefonsko številko.

Pomoč prostovoljcev potrebujejo vsak dan v tednu od 6. do 22. ure.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down