Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V Rustjevi hiši bo ponovno zadišalo po svežem kruhu

V Ajdovščini je bilo doma pekarstvo, številne manjše pekarne so pomenile začetek dela živilske industrije v mestu. Eno od stavb v samem centru mesta, Rustjevo hišo, kjer je bila ena izmed doslej znanih štirih pekarn na Prešernovi ulici, bodo začeli prenavljati še v teh dneh in vanjo bodo spet vrnili vrnili vonj po svežem kruhu.

Pekarstvo v Ajdovščini že več let intenzivno raziskuje Jože Krečič.

Sredi 70. let prejšnjega stoletja so zaprli te manjše pekarne, ki so jih že prej priključili tovarni Mlinotest. Slednja je prevzela tudi vse zaposlene. Rustjevi hiši bodo vrnili vsaj del njene nekdanje namembnosti, je povedal vodja oddelka za gospodarstvo in razvoj ajdovske občine Janez Furlan.

Z 1,2 milijona vredno investicijo, sofinancirano iz evropskih sredstev, bo nove prostore v prvem nadstropju in mansardi dobila Pilonova galerija, v pritličju pa bo zaživel Prostor doživetij mlinarske in pekarske tradicije. Na slabih 200 m2 bo predstavljena bogata lokalna dediščina, prostor bo dobila konferenčna dejavnost, na voljo pa bo tudi prostor za manjšo slaščičarno in kavarno.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

Ta torek, takoj po 11., gostimo Anjo Mugerli

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down