Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V Renčah bo še v tem tednu zrasel nov fitnes na prostem

Untitled Design (98)
Foto: Facebook/Občina Renče-Vogrsko

Športni park v Renčah, kjer se že nahajajo veliko nogometno igrišče, telovadnica, asfaltno košarkarsko igrišče in igrala za otroke, bo kmalu bogatejši za fitnes na prostem. Krajevna skupnost Renče je s pripravo začela včeraj, dela pa naj bi se zaključila že v tem tednu.

''Krajevna skupnost se je odločila za postavitev zunanjega fitnesa prav z namenom, da bi krajanom dali možnost rekreacije oz. sprostitve na prostem. Sama ideja je stara že nekaj mesecev, na svetu Krajevne skupnosti smo jo izglasovali, sicer nam je malo nagajalo vreme, tako da se je vse skupaj zamaknilo, bo pa v tem tednu vse zaključeno,'' potrjuje predsednik KS Renče Alan Čoha.

Za postavitev so porabili lastna sredstva oz. tista, ki so prišla iz občinskega proračuna. Projekt zajema naprave tako za starejše in mlajše ne glede na fizično pripravljenost: ''Sama postavitev igral (oz. naprav, op. p.) je urejena tako, da je namenjena različnim generacijam. Zelo pomemben vidik je bilo medgeneracijsko sodelovanje. Športna igrala vsebujejo 7 elementov oz. objektov, ki nudijo možnost izvedbe različnih težavnosti in oblik vaj. Primerni so tako za dobro pripravljenega športnika kot tiste malce starejše, ki potrebujejo osnovne vaje za razgibavanje.''

Izvedba projekta, ki zajema postavitev naprav in zemeljska dela oz. pripravo terena, je težka med 11 in 12 tisoč evrov.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Ne vem, kaj naj z otrokovo jezo in agresijo – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down