Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V PTP si želijo, da bi Nova Gorica postala prestolnica podjetnosti mladih Evrope

Ptp Heckatlon

V Primorskem tehnološkem parku si prizadevajo, da bi Nova Gorica v bližnji prihodnosti postala prestolnica podjetnosti in podjetništva mladih Evrope. V tej luči so letos prvič organizirali dogodek Popri International Startup Challenge, na katerem je petdeset študentov z vse Evrope razvijalo ideje za problem bega možganov v Evropi.

Na tem dogodku so se zbrali mladi, ki prihajajo iz cele Evrope: iz držav Evrope, največ je mladih iz Podonavske regije, prihajajo iz 14 držav. Zraven pa smo povabili tudi lanskoletne zmagovalce Popri, ki prihajajo iz Srbije, torej iz Jadransko–jonske regije, mlade iz Alp in tudi iz Baltske regije,“

pojasnjuje Bojana Cipot, vodja mednarodnih projektov v Primorskem tehnološkem parku. Mladi so na večdnevnem heckatlonu skupaj z izkušenimi mentorji. V dveh dneh intenzivnega dela so iskali inovativne rešitve in izboljševali svoje veščine podjetnosti. Rezultat so priporočila za lokalne, nacionalne in evropske institucije, ki lahko pomagajo zaustaviti odhajanje talentov iz regije:

Oni pričakujejo od različnih inštitucij, ljudi, oseb veliko več sodelovanja, recimo med univerzo in gospodarstvom, Vidijo problem o ženskem zaposlovanju, delovni sili, želijo si raziskati, kaj v ostalih regijah, državah že obstaja in da bi dobre prakse prenesli k njim domov.“

Dodano vrednost torej vidijo v medgeneracijskem sodelovanju, v pretoku informacij in znanja, od starejših pa pričakujejo, da jih bodo pri njihovih aktivnostih slišali, povzema Cipot. PTP je med heckatlonom organiziral tudi okroglo mizo na temo V iskanju talentov – moč mladih, včeraj pa so rezultate heckatlona predstavili na 12. letnem Podonavskem forumu, ki je potekal na Brdu pri Kranju, tako da so jih slišali tudi odločevalci.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

V ponedeljek med 11 in 12.: Začetek obnove mreže protipožarnih prometnic na Goriškem Krasu

Preberi več

Koraki do uspeha: Davorin Mesesnel in Rajko Bajc

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down