Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V pričakovanju praznika podeljena priznanja najzaslužnejšim občanom Občine Šempeter-Vrtojba

Jutri praznuje Občina Šempeter-Vrtojba, ki je bila ustanovljena 22. julija leta 1998. Kot je to v navadi v vsaki občini, so na včerajšnji slavnostni seji podelili nagrade in priznanja najzaslužnejšim občanom.

Nagrado za mlade za uspehe in dosežke na področju matematike in glasbe je prejel diamantni maturant Matija Skrt, ki je nedolgo od tega na matematični olimpijadi na Japonskem osvojil bronasto priznanje, dobre rezultate tako na državnem kot mednarodnem področju pa dosega tudi z igranjem klasične kitare.

Nagrajenka za mlade za uspehe in dosežke na glasbenem področju je postala flavtistka Eva Faganelj, ki bo svoj talent še naprej razvijala na študiju v nemškem Berlinu.

Občinsko priznanje za prizadevanja na področju kmetijstva je dobila Kmetija Gorkič pod vodstvom Barbare in Blaža iz Vrtojbe.

Vlasta Klančič pa je bila nagrajena s priznanjem za vidnejše dosežke na kulturnem področju.

Kar se tiče samega delovanja občine, župan Milan Turk kot enega glavnih dosežkov v zadnjem letu šteje sprejem sprememb občinskega prostorskega načrta, ki omogoča predvsem nove naložbe gospodarskih subjektov in gradnjo stanovanjskega naselja Lada. Občina se je ukvarjala z več tako velikimi kot manjšimi projekti, veliko pa jih seveda želijo urediti do naslednjega praznovanja.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kako pa kaj zdravje v Novi Gorici? V ponedeljek po 11. uri

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down