Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V petek v Novi Gorici pričetek 20. svetovnega čipkarskega kongresa

V petek se začenja 20. svetovni čipkarski kongres Mednarodne organizacije za klekljano in šivano čipko (OIDFA). Gre za največji in najpomembnejši čipkarski dogodek na svetu, ki bo tokrat potekal v somestju obeh Goric. Sprva je bil kongres predviden v nemškem Hamburgu, po odpovedi pa so se organizatorji odločili, da na podlagi lepih izkušenj iz leta 2016, ko je potekal v Ljubljani, dogodek vrnejo v Slovenijo, Mestna občina Nova Gorica pa jim je z veseljem priskočila na pomoč.

Župan Samo Turel je ob tem izpostavil:

V programu so predvidene razstave, predavanja, delavnice, predstavitve, stojnice in ekskurzije, ki jih podrobneje predstavi Afrodita Hebar Kljun, predsednica Organizacijskega odbora kongresa.

Osrednji del kongresa se bo odvijal v športni dvorani OŠ Milojke Štrukelj v Novi Gorici med 4. in 6. avgustom. Na 18 prodajnih stojnicah bodo naprodaj čipkarski pripomočki, material in literatura. V petek bo med 9.30 in 18. uro pred Gimnazijo Nova Gorica tudi ulični klekljanje.
 
V okviru kongresa bo med drugim na ogled razstava držav članic Generalne skupščine Mednarodne organizacije za klekljano in šivano čipko, na kateri sodeluje 21 držav. Vstopnica za posamezni dan stane 20 evrov.
 
V petek in soboto bosta na pošti 5101 Nova Gorica v uporabi priložnostna poštna žiga, namenjena obeležitvi kongresa. Filatelistično društvo Maribor in Filatelistično društvo Nova Gorica sta poleg priložnostnih žigov pripravila še skupni priložnostni ovitek ter čipkarsko filatelistično razstavo in razstavo društvenih izdaj.  Filatelistična razstava bo na ogled v prostorih Mestne občine Nova Gorica do petka, 11. avgusta, vsak delovni dan med 8. in 15. uro.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

Ta torek, takoj po 11., gostimo Anjo Mugerli

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down