Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V okrilje novogoriške OOZ se po dolgih letih vrača sekcija kovinarjev

Območna obrtniško-podjetniška zbornica Nova Gorica je dosegla nov mejnik. Doslej je zbornica pokrivala 12 sekcij, prejšnji teden pa so dobili novo. Izvoljen je bil namreč šestčlanski odbor novoustanovljene sekcije kovinarjev.

Direktorica zbornice Roberta Fortuna: ''Na naši zbornici smo si že dolgo želeli, da bi se ponovno ustanovila sekcija kovinarjev, ker je v našem prosto ru prisotnih kar nekaj obrtnikov in podjetnikov, ki opravljajo to dejavnost in so bili pred leti tudi zelo dobro med seboj povezani, tako da se je to v tem mesecu tudi zgodilo. Pomen te sekcije je predvsem, da se obrtniki, ki opravljajo podobno dejavnost, med seboj povezujejo, mrežijo, izmenjujejo izkušnje, zastopajo svoje interese, pripravljajo skupna izobraževanja in usposabljanja ter nas obveščajo o perečih temah, da jih lahko ustrezno zastopamo tudi v drugih državnih organih.''

Sekcija je sicer že delovala pred 10 leti, štela pa je več kot 100 članov kovinarske dejavnosti, a je naposled sledila vrsta zunanjih vplivov, zaradi katerih sekcija vse do prejšnjega tedna ni imela svojih zastopnikov.

Z novo ustanovitvijo si bo zbornica z lastnimi orodji delovanja prizadevala prispevati k zmanjšanju neravnovesja na trgu delovne sile. Lahko bo lažje gradila na prepoznavnosti poklicev, ki na področju kovinarske dejavnosti veljajo za deficitarne, še doda Fortunova: ''Tako kot v številnih drugih obrtniških poklicih tudi na področju kovinarstva beležimo kadrovski manjko. Promocija tega poklica in ostalih predstavlja kamenček v mozaiku naših prizadevanj za promocijo deficitarnih poklicev.''

V sekciji kovinarjev pa si želijo, da bi se vedno več podjetnikov in obrtnikov zavedalo prednosti, ki jih prinaša okrilje zbornice.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Končno do vode iz Mrzleka - to sredo - takoj po 11.!

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down