Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V občini Sežana ne podpirajo gradnje vetrnih elektrarn

V Sežani so sinoči javnosti predstavili predlog državnega prostorskega načrta za polje vetrnih elektrarn v neposredni bližini Dolenje vasi na Griškem polju. Udeleženci so projektu štirih polj s 14 vetrnimi elektrarnami tako kot prejšnji teden v Senožečah oporekali.

Eden izmed članov agrarne skupnosti in s tem lastnik zemljišč, kjer naj bi postavili vetrnice, Bojan Vovk:

Načrtovana naložba, ki bi jo izvedli podjetji AAE Gamit in AAE Ventur, je vredna 140 milijonov evrov, je povedal direktor AAE Gamit Janez Tratnik:

Postopek je sicer šele na začetku, gradnja bi se po pridobitvi vseh dovoljenj začela okrog leta 2025, vendar sežanski župan David Škabar obljublja, da bodo sledili volji ljudi, ki živijo na tem območju:

Zadovoljni so tudi v krajevnih skupnostih, saj bodo pripravili podobne javne razprave tudi v drugih krajih, prvo že v začetku januarja v Vrabčah. V postopku sprejemanja državnega prostorskega načrta za projekt vetrnih elektrarn Dolenja vas bo smernice podala tudi Občina Divača.

Pobuda za pripravo državnega načrta je s celotnim gradivom objavljena na portalu Ministrstva za okolje in prostor do 20. januarja in do takrat lahko javnost nanjo poda predloge in pripombe.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down