Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V novogoriški občini vse pripravljeno za novo šolsko leto

V novogoriški mestni občini je vse pripravljeno za začetek novega šolskega leta, zagotavlja župan Samo Turel. Tudi v Čepovanu, kjer je julijsko neurje poškodovalo začasne prostore dveh enot tamkajšnjega vrtca v čepovanskem gasilskem domu.

"Naj posebej poudarim, da smo skupaj z gasilci in Krajevno skupnostjo poskrbeli, da bodo tako otroci, ki obiskujejo vrtec, kot šolarji, ki obiskujejo Osnovno šolo Čepovan, normalno vstopili v novo šolsko leto, zaenkrat bosta en oddelek šole in en oddelek vrtca gostovala v prostorih gasilskega doma."

Pred vrati je sicer rekonstrukcija prizidka z ureditvijo šolske kuhinje na Osnovni šoli Čepovan. Vrednost pogodbenih del znaša 730.000.

Objavljen bo razpis za izbor izvajalca del za sanacijo telovadnice in zamenjav opreme v telovadnici na Osnovni šoli Kozara Nova Gorica, celotna investicija je ocenjena na 450.000 evrov.

V letu 2025 se bo začela rekonstrukcija, energetska sanacija in funkcionalna posodobitev Osnovne šole Frana Erjavca. Prav tako je v izdelavi projektna dokumentacija za izvedbo prizidave trakta pri Osnovni šoli Solkan ter idejna zasnova prenove strojnih instalacij v Centralnem vrtcu.

Osnovna šola Milojke Štrukelj je bila poleg predhodno izvedene energetske sanacije stavbe, v začetku leta 2023 deležna tudi revitalizacija šolskega kareja z obnovo zunanjih površin. Celotna investicija znaša 5 milijonov evrov.

"V vrednosti 75.000 evrov se bo izvedlo javne sanitarije, avtomatizirano enoto, katera je bila že predhodno predvidena in locirana na tem območju."

V fazi načrtovanja je tudi ureditev novega igrišča in parkirišča ob Osnovni šoli v Braniku.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down