Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V novogoriški mestni občini dobili strategijo športa za naslednje desetletje

Foto Prispevki (2)
Foto: sz-ng.si

Novogoriški mestni svetniki so na včerajšnji seji sprejeli strategijo športa za prihodnjih deset let, njen temeljni cilj pa je povečati prepoznavnost športa v občini in regiji ter ustvariti pogoje, da se bodo občani več in bolj kakovostno ukvarjali s športom.

Občina v tej luči načrtuje tudi investicije v javno športno infrastrukturo. V pripravo strategije športa je bila vključena široka javnost, sodelovala pa je tudi županova Strateška skupina za šport in športni turizem, strategija pa temelji predvsem na opravljeni Analizi stanja športa v Mestni občini Nova Gorica. Poleg tega je bila izvedena tudi anketa med društvi, ki delujejo na območju občine.

Cilje strategije so razdelili na tri tri področja, je pojasnila Marinka Saksida, vodja oddelka za družbene dejavnosti na novogoriški mestni občini.

Na področju športne infrastrukture se med drugim obeta gradnja novega športnega parka na Ajševici. Obstoječi športni park v središču Nove Gorice, katerega obnova sicer postopno teče, se namreč nima več kam širiti.

Strategija predvideva tudi enakomerno zastopanost ukrepov med mestom in podeželjem, v tej luči je predvidenih 10 otokov športa v mestu in na podeželju.

V razpravi svetnikov je bilo slišati pripombe, da se v zadnjem desetletju ni veliko vlagalo v športno infrastrukturo v občini, da bi morali ob razvoju športnega turizma razmišljati tudi o ureditvi novih nastanitev, slišati je bilo tudi pripombo, da manjka gimnastična dvorana.

Strategija je bila sprejeta brez glasu proti, v nadaljevanju pa so mestni svetniki na enak način potrdili še spremembe in dopolnitve odloka o sofinanciranju programov in področij letnega programa športa v Mestni občini Nova Gorica.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down