Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V novogoriški knjižnici bodo septembra zeleni

Letošnji Dnevi Goriške knjižnice, ki se bodo odvijali med 5. in 9. septembrom, bodo posvečeni ekologiji. Na pestro dogajanje, ki bo namenjeno vsem generacijam, že vabijo z velikim zelenim logotipom na vhodnih vratih. Kakšna je letošnja rdeča oziroma zelena nit, pojasnjuje Tina Podgornik iz Goriške knjižnice Franceta Bevka:

„Goriška knjižnica postaja zelena knjižnica in v tem okviru želi opozarjati tudi na ekološko problematiko in usmerjenost, zato je letošnja osrednja vsebina projekta ekologija. Ker si v knjižnici želimo, da ta usmeritev ne bi veljala le za nas oziroma za knjižnico, temveč za vse prebivalce lokalne skupnosti, smo zato skupaj tudi z drugimi sodelujočimi in oblikovalci programa pripravili zanimiv, pester in raznolik program, ki zna pritegniti različne ciljne skupine.“

Petdnevno dogajanje bo osrednjo temo osvetlilo na več načinov in z različnimi gosti. Ogledati si bo mogoče tudi Center za ravnanje z odpadki v Stari Gori, v knjižnici pripravljajo poučno in zabavno dogodivščino „knjižnica pobega“, na voljo bodo tudi različne delavnice in predavanja. Vzporedno bo v šolah na Goriškem potekal natečaj na temo ekologije. Tina Podgornik nadaljuje:

„Izpostavila pa bi tudi čistilno akcijo, ki jo pripravljamo v sodelovanju z osnovnimi in srednjimi šolami na Goriškem pod sloganom Za lepši jutri najprej počisti pred svojim pragom.“

Udeležence čistilne akcije bodo nagradili s koncertom glasbene skupine Elvis Jackson, ki bo 8. septembra zvečer na ploščadi med knjižnico in gledališčem.

Letošnji dnevi Goriške knjižnice so drugi zapovrstjo, lanski so se odvijali na temo astronomije.

Foto: Arhiv Goriške knjižnice Franceta Bevka

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kaj je pripomoglo k uspešni intervenciji tokratnega požara na Krasu? To sredo, takoj po 11.!

Preberi več

Prihaja poletna edicija VIP voditeljev! Ta torek, med 11. in 12.!

Preberi več

Tinder: Ključ do srca? Četrtek po 11.00 uri

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down