Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V Novi Gorici se gradi kolesarsko omrežje

V novogoriški mestni občini se je začelo urejanje novega dela kolesarskega omrežja, ki bo zgrajeno do konca leta. Dela so se včeraj začela na Cankarjevi ulici. Tam bo po posameznih odsekih spremenjen prometni režim, dela bodo zaključena predvidoma do julija.

Avtobusni promet v smeri od Ulice Karla Lavriča do Erjavčeve ulice bo potekal po spremenjeni progi. Kje bo potekalo novo kolesarsko omrežje pojasnjuje Marko Mikulin, direktor novogoriške občinske uprave.

Povezati moramo Cankarjevo čez Rejčevo do Gradnikove, poleg tega je nujno povezati še Delpinovo do južne „kolesarke“ in do vadbišča v Panovcu. Ta del mora biti zaključen, ker je to pogoj, da je projekt sofinanciran iz Evropske unije oz. iz državnih sredstev.“

Koliko sredstev bo letos namenjenih za omenjene investicije v izgradnjo kolesarskih poti po Novi Gorici?

V letošnjem letu je za to predvidenih še 1,8 milijona evrov.“

Omenjene kolesarske poti naj bi bile zaključene do konca letošnjega leta. Sprva je bila v tem sklopu del predvidena tudi obnova podzemnega dela Rejčeve ulice, a tega še ne bodo bodo izvedli zaradi izgradnje prizidka k zdravstvenemu domu.

Jo je pa treba povezati kolesarsko, se pravi drugače urediti. Ne bo pa posega v komunalno infrastrukturo, zaradi ega, ker se gradi zdravstveni dom in bo odvoz tega materiala trajal še nekaj časa in je nemogoče izpeljati gradnjo garažne hiše pod zdravstvenim domom in da poleg tega obnovimo istočasno še Rejčevo. Tako da Rejčeva in obnova spodnjega ustroja bo pač morala počakati.“

Med projekti na območju novogoriške mestne občine, ki bi morale biti zaključene v letošnjem letu, so, poleg omenjenega kolesarskega omrežja še brv čez Vipavo, poslovno ekonomska cona v Kromberku, revitalizacija rafutskega parka, širitev omrežja izposoje koles GOkolo, in obnova avtobusnih postajališč mestnega potniškega prometa.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

Ta torek, takoj po 11., gostimo Anjo Mugerli

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down