Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V Novi Gorici rebalans proračuna predvsem za nakup objektov za EPK

S predlogom prvega rebalansa letošnjega proračuna, ki ga bodo na današnji seji obravnavali novogoriški mestni svetniki, bodo uravnavali predvsem večje infrastrukturne investicije, in sicer tiste, ki bodo služile kot prizorišče EPK v letu 2025. V ta namen je z rebalansom, če bo ta sprejet, v občinskem proračunu rezerviranih okoli 1,5 milijona evrov.

Katere so še druge večje investicije, katerim bodo z rebalansom namenili več sredstev? Župan Samo Turel:

„Približno pol milijona evrov namenjamo za investicije, ki so že v teku, to je Poslovno ekonomska cona Kromberk in ureditev rafutskega parka. Gre pač za podražitev, ki je predvsem povezana s podražitvijo gradbenih materialov.“

V rafutskem parku pa so pri prenovi odkrili precej kulturnih in zgodovinskih artefaktov, zato je občina v sodelovanju z Zavodom za varstvo kulturne dediščine sklenila, da jih obnovi in ustrezno umesti v prostor.

Sredstva razpisa za kulturo z rebalansom iz 120.000 dvigujejo za dodatnih 20.000 evrov. Dvakrat toliko, torej 40.000 evrov bi občina namenila za parkirno politiko v mestu, predvsem za pripravo dokumentacije in dodatnih študij.

„30.000 evrov pa za zeleni prehod – tu gre za ponovno preverajnje in urejanje dokumentacije za postavitev sončnih elektrarn na javne strehe.“

Novih investicij v letošnjem proračunu po županovih besedah ne bodo odpirali, saj je treba najprej zaključiti tiste, ki so v teku: poleg izgradnje prizidka zdravstvenega doma v Novi Gorici, so v teku še ureditev kolesarskih stez, do konca leta pa naj bi uredili stavbo na Kidričevi ulici, kjer je imela poslovne prostore banka NKBM. V njej bodo večinoma uredili prostore za novogoriška zdravstveni in zobozdravstveni dom. V teku je tudi projekt ureditve kanalizacijskega omrežja na štirih lokacijah v mestu in okolici.

Nadaljnji večji projekti pa bodo, napoveduje Turel, v jeseni pripravljeni in ovrednoteni z dvoletnim proračunom.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

V ponedeljek med 11 in 12.: Začetek obnove mreže protipožarnih prometnic na Goriškem Krasu

Preberi več

Koraki do uspeha: Davorin Mesesnel in Rajko Bajc

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down