Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V Novi Gorici primanjkuje socialnih oskrbovalk za pomoč na domu

Storitev pomoči na domu na območju novogoriške mestne občine opravlja 30 socialnih oskrbovalk, ki so zaposlene za poln delovni čas. Na račun upokojitev se letos obeta velik manjko v njihovih vrstah. Na zadnji seji novogoriškega mestnega sveta so bile potrjene tudi nove cene za storitev pomoči na domu, ki pa se za uporabnike ne spreminjajo.

V lanskem letu so v novogoriškem domu upokojencev, ki izvaja to storitev, prejeli okoli 200 zaprosil občanov po tej pomoči.

Povprečno v mesecu poskrbimo za 227 uporabnikov, zaposlenih imamo 30 oskrbovalk v Mestni občini Nova Gorica,“ pravi vodja enote Bernarda Pirih.

Največja težava, s katero se srečujejo, je pomanjkanje kadrov, še zlasti na račun iskanja nadomeščanj pri daljših bolniških odsotnostih zaposlenih. Lani so tako vse leto delali z manjkom kadra.

Mene skrbi letošnje leto: odhaja nam v pokoj sedem sodelavk, tako da ne vem, če bomo uspeli do časa to nadomestiti,“ opozarja Bernarda Pirih. Kljub stalno objavljenim razpisom, zanimanja med iskalci zaposlitve za to delo ni, dodaja.

Na zadnji seji novogoriškega mestnega sveta so svetniki potrdili tudi nove cene storitev: te se za uporabnike ne spreminjajo, povišuje se le tisti del, ki ga doplačujeta občina in država. Ura za socialno oskrbo na domu za uporabnike torej ostaja enaka kot doslej, in sicer 5 evrov ob delavnikih in sobotah, 7 evrov ob nedeljah in 7,5 evrov ob praznikih.

Fotografija je simbolična

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Koraki do uspeha: Martina Alma in Milena Peterc

Preberi več

Novogoriški SNG praznuje kar 2 jubileja

Preberi več

RADIO ROBIN na Festivalu goriške obrti in podjetništva 2024

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down