Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V Novi Gorici bi ustanovili Inštitut za preprečevanje in zdravljenje odvisnosti

Današnji dan brez cigarete je posvečen opuščanju kajenja. V Sloveniji se razširjenost te škodljive razvade sicer zmanjšuje, a še vedno kadi vsak četrti odrasli prebivalec. Vse večje razsežnosti pa dosegajo nekatere druge oblike zasvojenosti, ki jih zdravi Center za zdravljenje zasvojenosti v okviru Zdravstvenega doma Nova Gorica.

Državni svetnik z Goriškega Tomaž Horvat je ministrstvu za zdravje podal pobudo, da bi ustanovili Inštitut za preprečevanje in zdravljenje odvisnosti.

Po Horvatovem mnenju bi se morali v državi na to problematiko aktivno odzvati in zagotoviti dodatno podporo, kjer so podlage za to že zagotovljene. V novi Inštitut bi se vključila tudi FUDŠ v Novi Gorici.

Pripomogla bi tako z zagotavljanjem ustreznih kadrov kot pri razvoju novih doktrin zdravljenja vseh potencialnih oblik odvisnosti.

Odgovor ministrstva še pričakuje, kot je znano, pa k delovanju obstoječega centra pripomorejo tudi severnoprimorske občine, iz katerih prihaja večina uporabnikov, med katerimi so tudi otroci, ki vse pogosteje potrebujejo strokovno pomoč, da se izvijejo iz primeža novodobnih zasvojenosti.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down