Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško

V Novi Gorici bi ustanovili Inštitut za preprečevanje in zdravljenje odvisnosti

Današnji dan brez cigarete je posvečen opuščanju kajenja. V Sloveniji se razširjenost te škodljive razvade sicer zmanjšuje, a še vedno kadi vsak četrti odrasli prebivalec. Vse večje razsežnosti pa dosegajo nekatere druge oblike zasvojenosti, ki jih zdravi Center za zdravljenje zasvojenosti v okviru Zdravstvenega doma Nova Gorica.

Državni svetnik z Goriškega Tomaž Horvat je ministrstvu za zdravje podal pobudo, da bi ustanovili Inštitut za preprečevanje in zdravljenje odvisnosti.

Po Horvatovem mnenju bi se morali v državi na to problematiko aktivno odzvati in zagotoviti dodatno podporo, kjer so podlage za to že zagotovljene. V novi Inštitut bi se vključila tudi FUDŠ v Novi Gorici.

Pripomogla bi tako z zagotavljanjem ustreznih kadrov kot pri razvoju novih doktrin zdravljenja vseh potencialnih oblik odvisnosti.

Odgovor ministrstva še pričakuje, kot je znano, pa k delovanju obstoječega centra pripomorejo tudi severnoprimorske občine, iz katerih prihaja večina uporabnikov, med katerimi so tudi otroci, ki vse pogosteje potrebujejo strokovno pomoč, da se izvijejo iz primeža novodobnih zasvojenosti.

Deli z drugimi:
Aktualno

Rentni odkup stanovanja kot pomoč pri nizkih pokojninah? V ponedeljek po 11. uri!

Preberi več

STARTUP STUDIO: Uspešno črpanje EU sredstev

Preberi več

Goriški tek in hoja za upanje & Festival NVO v Novi Gorici

Preberi več

Volitve predsednika RS 2022 - pravila oglaševanja

Preberi več
Napovedujemo
Pokrovitelji:
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down