Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V Lokavcu se zaključuje ureditev ceste v bližini šole

V Lokavcu se zaključuje izgradnja pločnikov in širitve ceste. Trenutno je v gradnji še zadnji 500-metrski, a nič manj pomemben odsek, saj vodi od šole do križišča na Grajšku. Vse skupaj pa je del širšega projekta, pojasnjuje Tomaž Jakin, strokovni sodelavec za investicije na ajdovski občini.

Gre za projekt rekonstrukcije cestišča od Grajška do zaselka Paljkovše. V sklopu te rekonstrukcije se zamenja še javna razsvetljava, odvodnjavanje, komunalna infrastruktura, postavi se novo avtobusno postajališče.“

Izvajalec že zaključuje z deli, z grobim asfaltom so že prešli območje šole, kar je bistvenega pomena za zagotavljanje prometa in varnosti šolarjev oziroma pešcev.

Zadnji del bo zaključen predvidoma v roku šestih tednov s končno preplastitvijo in ureditvijo odseka. Ta odsek je v dolžini približno 500 metrov.“

Investicija je vredna 850.000 evrov, od tega je Občina Ajdovščina sofinancirala delež v višini 180.000 evrov, preostali del pa Direkcija za infrastrukturo.

Del s tem še ni konec, te dni je bila zaključena kolesarska povezava iz Ajdovščine proti Lokavcu, nadaljujejo pa s projektiranjem, izbran je bil že izvajalec za rekonstrukcijo križišča na Grajšku. S tem bodo v celoti zaključena ureditev odseka regionalne ceste skozi Lokavec, kar prinaša boljšo varnost kolesarjev in pešcev. V načrtu je tudi ureditev dovoza za bodoči vrtec ob šoli.

Foto: Spletna stran Občine Ajdovščina

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Ne vem, kaj naj z otrokovo jezo in agresijo – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down