Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V Križu bodo ostali brez trgovine

Trgovina Kriz Fb

Trgovina z živili v Križu, v Občini Sežana, se bo konec marca zaprla. Po 40 letih bodo tako krajani Križa, pa tudi okoliških vasi, kot sta Tomaj in Šepulje, ostali brez trgovine, skupaj gre za okoli 1.100 prebivalcev. Kaj to pomeni zanje? Predsednik KS Križ, Matjaž Može:

Objekt, v katerem je doslej delovala trgovina, je v zasebni lasti, zadnji pa je v njem trgovsko dejavnost opravljal Mlinotest. Tam so nam pojasnili, da so za obstoj trgovine iskali rešitve tudi v navezavi s krajevni skupnostjo in županom, a kljub podpori, želenega preobrata niso dosegli, pravi Matic Majcenovič, član uprave Mlinotesta in dodaja, da je razlogov, ki so privedli do zaprtja, več:

Poleg tega mora biti poslovanje enot vzdržno, dodaja Majcenovič:

Mlinotestova trgovina je v Križu delovala več kot desetletje. Obe prodajalki, ki sta bili tam zaposleni, bosta prerazporejeni v bližnje Mlinotestove trgovine, še dodaja Majcenovič. Domačini sicer upajo, da bo v objektu v Križu dejavnost prevzel kakšen drug najemnik, v ta namen so tudi stopili v stik z različnimi živilskimi trgovskimi podjetji, a doslej še brez uspeha.

foto: FB Krajevna skupnost Križ

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down