Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V Kozani želijo z novo 2-milijonsko investicijo spodbuditi visokokakovostno pridelavo oljčnega olja

Medtem ko letošnja trgatev prehaja v sklepno dejanje, pa se marsikje že pripravljajo na obiranje oljk. Tega opravila so se pretekli konec tedna že lotili pri družini Brataševec v Brdih, ki ekološko pridelano oljčno olje prodaja pod blagovno znamko Villa Eva. Približno 800 dreves oljk in dolgoročna vizija promocije in povezovanja teritorija so botrovali k odločitvi graditve večjega objekta v Kozani, kjer bodo svoje mesto dobili oljarna, degustacijski prostor s kapaciteto 60 sedežev in trgovinico ter nekaj namestitvenih sob.

Nedjan Brataševec:

Objekt je trenutno sredi gradnje, a želja je, kot poudarjata s sinom Timonom, da bi objekt dokončali do prihodnje sezone, vsekakor pa bo dokončan do sredine pomladi 2025.

K čemur bo pripomogla nova sofisticirana torklja. Temu pristavljata tako še cilj, da bi nova oljarna postala točka zelo kvalitetnega stiskanja olja, kjer bodo lahko olje stiskali tudi drugi oljkarji.

Brataševčevi imajo sicer par korakov stran od novogradnje že ravno tako trajnosti zavezane namestitvene kapacitete, ki jih tržijo pod isto blagovno znamko.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Vzgoja malih otrok z dr. Vesno Vuk Godina. Ta četrtek.

Preberi več

ŠPORTNE IGRE MLADIH IN RADIO ROBIN

Preberi več

Prihaja do razkola v destinaciji Nova Gorica in Vipavska dolina? To sredo med 11. in 12.!

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down