Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V Kanalu tudi v četrto vrtca niso podražili

Starši skoraj 180 otrok, ki obiskujejo vrtce pri osnovnih šolah v Desklah oziroma Kanalu, so v primerjavi s tistimi v drugih občinah nekako privilegirani. Že od leta 2020 namreč plačujejo enake zneske za organizirano varstvo najmlajših in kljub inflaciji ter povišanju stroškov dela v vrtcih se vsaj še eno leto nič ne bo spremenilo.

Tako je pred dnevi sklenil svet občine, župan Miha Stegel pa je strnil: „Zadeva je taka, da že od leta 2020 nismo višali cen vrtca, v tem času so se vsi stroški postopoma dvigovali. Občina je krila te dodatne stroške, tako da pravzaprav tukaj ne gre za neke bistvene zadeve, je pa potrebno, da občina sprejme cene vrtca vsako leto.“

Cene, po katerih se izračunava prispevek staršev, bodo torej v srednjem Posočju še naprej slabih 550 evrov na mesec za otroka v jaslih ter 402 evra za malčka v skupini starejših otrok ali v kombiniranem oddelku. Ekonomske cene bi bile znatno višje, in sicer za 16 do 20 odstotkov, a, kot rečeno, bo razliko še naprej krila občina. Sicer pa starši tam v povprečju prispevajo tretjino dejanskih stroškov varstva svojega naraščaja.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kaj je pripomoglo k uspešni intervenciji tokratnega požara na Krasu? To sredo, takoj po 11.!

Preberi več

Prihaja poletna edicija VIP voditeljev! Ta torek, med 11. in 12.!

Preberi več

Tinder: Ključ do srca? Četrtek po 11.00 uri

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down