Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V Kanalu podelili občinski nagradi in priznanji

V Občini Kanal ob Soči so tudi letos podelili nagrade in priznanja zaslužnim posameznikom in društvom, ki delujejo na območju občine. Praznik sicer obeležujejo 29. aprila v spomin na življenjsko delo duhovnika, alpinista in prosvetnega delavca Valentina Staniča.

Občinski nagradi sta letos prejela Pihalni orkester Salonit Anhovo in Ferdo Žorž, priznanji pa Likovna skupina Svetloba Deskle in Rajko Krajnik.

Predsednica Pihalnega orkestra Salonit Anhovo, Jana Prijatelj je nagrado pospremila z naslednjimi besedami:

Ta nagrada je lepa spodbuda za nadaljnje delo pri Pihalnem orkestru Salonit Anhovo, tako za mlajše kot tudi starejše člane. Mislim, da bomo še bolj z veseljem delali projekte in nastope.“

Pihalni orkester Salonit Anhovo neprekinjeno deluje že več kot 70 let. V letošnjem letu se bo udeležil tekmovanja orkestrov v Italiji.

Prejemnik letošnje občinske nagrade za dolgoletno predano delo v kanalskem klubu keramikov je tudi Ferdo Žorž, ki je klub do lanskega leta tudi vodil.

Nagrada mi pomeni zelo zelo veliko. To je dejansko potrditev mojega več kot 40-letnega dela na področju kulture v Kanalu.“

Letošnji priznanji sta, kot omenjeno, prejela Rajko Krajnik, dolgoletni nepogrešljivi del pustnega dogajanja v Ložicah in širše, Likovno društvo Svetloba Deskle pa je bilo prepoznano po delovanju izven občinskih in tudi državnih meja.

Kot poudarja župan Občine Kanal ob Soči, Miha Stegel, bo v letošnjem letu ena od prioritet občine vodooskrba.

STEGEL PRIORITETA 2404

To bo ostal primarni poudarek in prioriteta občine. Govorimo predvsem o navezavi na vodarno Mrzlek, hkrati pa tudi o izgradnji nekaterih vodovodov in kanalizacije.“

V letošnjih načrtih so med drugimi še sprejetje občinskega prostorskega načrta .

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kako čezmejno somestje diha s filmom? V ponedeljek po 11. uri!

Preberi več

Tinder: Ključ do srca? Četrtek po 11.00 uri

Preberi več

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down