Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V Kajak center Solkan prihajajo novi upravljavci

Upravljanje Kajak centra Solkan že več mesecev buri mestne svetnike. Potem ko je Nadzorni odbor odkril več pomanjkljivosti in podal priporočila za ureditev stanja, predvsem glede 15 let stare pogodbe med Mestno občino in Javnim zavodom za šport, se je ta problematika zopet razvnela na včerajšnji seji mestnega sveta.

Vodja oddelka za družbene dejavnosti Marinka Saksida je povzela predlagane spremembe, predvsem, kar se razpolaganja z nepremičninami tiče:

Tudi za gostinski lokal s teraso imajo drugačne načrte.

Po mnenju direktorice zavoda Aleksandre Fortin bo več upravljavcev na tem območju povzročilo še večjo zmedo in ne rešuje izpostavljenih vsebinskih težav.

Na seji se je zapletlo že pri potrjevanju zapisnika prejšnje seje mestnega sveta, ki so mu bili priloženi odgovori oziroma dodatna pojasnila direktorice, a je župan po posredovanju svetnika Valterja Vodopivca to prilogo umaknil. Fortinova, ki je sicer izstopila iz svetniške skupine SD, pa je opozorila, da na sejo ni bila vabljena kot direktorica Zavoda, niti na nekatere sestanke.

Saksidova je za naslednji teden že napovedala ogled na terenu, da bi čim prej uredili pogodbena razmerja.

Svet novogoriškega zavoda za šport je na majski seji ob koncu svojega mandata „izrazil nezaupanje v vodenje direktorice, v smislu opozorila, a zaenkrat brez pravnih posledic“, nam je povedal takratni predsednik sveta Gabrijel Fišer.

Tako je Fortinova včeraj odgovorila na naše vprašanje o njenem naslednjem koraku.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Stoletni park ob vili Rafut s sodobnimi elementi - v ponedeljek med 11. in 12. uro

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down