Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V Goriški regiji enotno le o noveli Zakona o RTV

O treh referendumih smo na še eno volilno nedeljo - včerajšnja je bila tudi že adventna - odločali, ali smo za uveljavitev novele Zakona o vladi, novele Zakona o dolgotrajni oskrbi in novele Zakona o RTV. V Goriški regiji je bila udeležba nad državno, 42 - odstotno, najbolj enotni pa so bili volivci glede referenduma o RTV.

Po 99 odstotkih preštetih glasovnic je na državni ravni za uveljavitev vseh treh zakonov glasovalo slabih 57 odstotkov, proti pa dobrih 43, je objavila Državna volilna komisija.

Najbolj enotno so volivci na Severnem Primorskem podprli Referendum o RTV, kjer so bili za v vseh volilnih enotah. Najbolj prepričljivo – z 71 odstotki so ga podprli v enoti Nova Gorica mesto, najbolj tesno pa v ajdovski, kjer se je za izreklo nekaj več kot 50 odstotkov volivcev.

Zakon o vladi je padel na Tolminskem - proti je bilo slabih 51 odstotkov volivcev - in Ajdovskem, kjer jih je bilo proti slabih 55 odstotkov.

V volilni enoti Ajdovščina prav tako niso podprli referenduma o oskrbi, proti je glasovalo slabih 51 odstotkov volivcev. Volilna udeležba je bila najvišja prav v ajdovski volilni enoti, kjer se je na volišča odpravilo dobrih 47 odstkotkov volivcev, tudi sicer pa so se na tokratne volitve povsod v regiji podali v višjem številu kot na državni ravni.

(Foto: DVK, volilna udeležba)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Koraki do uspeha: Katja Kralj in Karra

Preberi več

Ta ponedeljek, takoj po 11. uri, v živo iz studia v Ajdovščini: 160 letnica Lavričeve knjižnice

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down