Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V Dornberku bodo martinovali

Po dveh letih zatišja zaradi epidemije koronavirusa, se v Dornberk vrača martinovanje. Gre za skupno pobudo novogoriške mestne občine in Konzorcija vinarjev Vipavske Doline, ki bo potekalo v soboto od 16. ure dalje. Obiskovalcem bodo vrata odprle štiri kmetije iz Dornberka in Zalošč.

Novogoriški podžupan Simon Rosič pojasnjuje:

Nadaljujemo s tradicijo martinovanja in kot se spodobi, bo tudi letos uradno martinovanje Metsne občine Nova Gorica na podeželju, tam, kjer rastejo trte in zori vino. Martinovanje je tudi pomemben del našega podeželskega izročila in istočasno predstavlja velik turistični potencial."

Obiskovalci se bodo jutri lahko podali na pohod od hrama do hrama oz. od kmetije Barkola, Posestva Berce, Domačije Lisjak 1956 in Izletniške kmetije Baša. Poleg vin bodo lahko okušali tudi tipično kulinariko.

Posebej pa smo ponosni na mešanico vina in kulinarike ter bogatega kulturnega programa z Rudijem Bučarjem na čelu.“

Pri vseh štirih ponudnikih bo torej pokušino vina in domače hrane pospremil kulturni program. Poleg že omenjenega Rudija Bučarja bodo nastopili še Vokalna skupina Žene iz Dornberka, Trio Anja, Eva in Kati, Čelo in pol ter Moški pevski zbor Dornberški fantje.

Obiskovalcem organizatorji priporočajo, da parkirajo na parkirišču ob Osnovni šoli Dornberk ali v bližini kmetije Barkola.

Foto: Wikipedija

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down