Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V dolini Soče nepridipravi izkoriščajo nepazljivost ljudi

Na Bovškem se soočajo s problemom tatov. Policijska postaja Bovec obvešča, da je v zadnjem obdobju beležila povečano število kraj koles, zato pozivajo vse, da zaščitijo imetje pred tatovi. Opozarjajo tudi, da v vozilih ne puščaj torbic ali drugih predmetov. Pozivu se pridružuje tudi Občina Bovec.

Župan Valter Mlekuž:

"To ni samo za Bovško, to je praktično cela dolina. Stalno opozarjamo. Vemo tudi odkod prihajajo ti, ki vlamljajo v razne avtomobile. Vemo, da to prihajajo iz italijanske strani preko mejnega prehoda. To je prav organizirano. Mi smo sicer ljudi obvestili."

Kot možno rešitev bovški župan navaja: "Za nas bi bilo zares dobro, da bi se z direkcijo (RS za infrastrukturo, op.p.) zmenili, da bi lahko na mejnem prehodu Predil, na mejnem prehodu Učeja, lahko namestili kamere, da se jih dobi, da se jih enkrat zaustavi, ker to je vse bolj pogosto, pogosto se dogaja, predvsem v poletnem času, ko vemo, da so avtomobili parkirani."

Sicer, kot še pove, so kampi zelo dobro opremljeni, nimajo pa nadzornih kamer. Kot razlog vidi pridobivanje soglasij. "Tudi ko imaš na sliki, ko veš, kdo je, potem pa je tisoč problemov, pa varstvo osebnih podatkov, pa to. Če se tukaj ne bo kaj spremenilo, se bo to samo dogajalo."

Občina Bovec ima sicer že nameščenih nekaj kamer. "Morali smo postaviti pri osnovni šoli, ker se je dogajalo, da je bilo med soboto in nedeljo, ali pa večernih urah, da so se nekateri zbirali pred šolo. Na Glavnem trgu imamo dve. Jih imamo ene šest, sedem. Imamo pogodbo in lahko te kamere samo nadgrajujemo. Res pa ne bi rad, da občina postane policijska občina. Ampak ljudje to vedo. Vedo, da je nameščeno. Imamo opozorila, da so kamere in moram reči, da se to kar zelo pozna."

Saj se namreč na Glavnem trgu ne ponavljajo več izgredi iz prejšnjih let.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

Ta torek, takoj po 11., gostimo Anjo Mugerli

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down