Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V Desklah bodo kmalu dobili radar

Kot kaže, se bo stacionarnima radarjema na soški regionalki v Plavah in Ročinju kmalu pridružil tretji v Desklah. Kajti tam naj bi vozniki prepogosto pritisnili na plin, posebej naj bi tako ravnali tovornjakarji. O tem in o varnosti na Kanalskem so v četrtek razpravljali svetniki občine, njihove ugotovitve je podžupan Marko Bucik strnil tako:

V občini zaznavamo dosti prometa skozi Deskle, ugotavljamo, da je tam pretežno že iz Salonita tovorni promet in da je težava prav v tovornih vozilih. Oni vozijo izredno hitro, tako da je postavitev tretjega radarja neka reala slika, ki jo moramo ustaviti.”

Policija potrjuje, da pelje skozi Deskle in po glavni soški cesti vse več tovornjakov, toda statistično ne predstavljajo posebne grožnje.

“Kontrolira se tudi hitrost oziroma vožnjo voznikov tovornih vozil, vendar nekih kršitev oziroma da bi lahko izpostavili prav posebne kršitve voznikov tovornih vozil, jih nismo zaznali,”

Tako je svetnikom v Kanalu povedala pomočnica komandirja policijske postaje Nova Gorica Suzana Ipavec. Razložila je, da njeni kolegi v Desklah skoraj dnevno nadzirajo promet. A je dodala, da:

“Meritve, ki jih izvajajo policisti, kažejo, da se občasno pojavljajo kršitve hitrosti, predvsem pri vozniki osebnih vozil, načeloma pa so prekoračitve okrog 66, 67, se pravi za 6 oziroma 7 kilometrov na uro.”

Vendar pa Ipavčeva dopušča možnost prehitrih voženj po naselju kadar tam policije ni in soglaša, da bi stacionarni radar umiril promet, kot sta ga umirili enaki napravi v Plavah in Ročinju. Merilnik je po besedah Bucika že na poti in obeta torej se, da bodo še v Desklah ljudje kaznovani večinoma za blage prekoračitve omejitev hitrosti.

Fotografija je simbolična

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

V ponedeljek med 11 in 12.: Začetek obnove mreže protipožarnih prometnic na Goriškem Krasu

Preberi več

Koraki do uspeha: Davorin Mesesnel in Rajko Bajc

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down