Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V Čepovanu tudi letos poteka poletni tabor za mlade

Mladinski center Nova Gorica že tretje leto zapored organizira Poletni tabor za mlade, ki se je začel včeraj in bo potekal vse do petka. Program tabora so v Mladinskem centru sooblikovali še s štirimi partnerji: Tomažem Šavletom, Špelo Šinkovec, Društvom Rod Soških mejašev in Centrom za krepitev zdravja.

Namen tabora je krepitev samopodobe mladih, vzpostavljanje boljših socialnih veščin ter prepoznavanje svojih močnih področij. Poteka v prenovljeni počitniški hiši Čepovanka v Čepovanu in se ga je udeležilo 18 mladostnikov, starih od 14 do 17 let, ki prebivajo na območju LAS Lokalno akcijske skupine, natančneje v Mestni občini Nova Gorica in občinah Šempeter-Vrtojba, Miren-Kostanjevica, Renče-Vogrsko in Brda.

Kaj bodo na poletnem taboru počeli? Vodja projekta na Mladinskem centru Maja Birsa:

Ves teden bo z nami center za krepitev zdravja, izvajali bodo različne delavnice za krepitev samopodobe, obiskali nas bosta dietetičarka, kineziologinja. Naslednji dan nas čaka jahanje konj pri gospe Špeli Šinkovec. Z društvom Rod soških mejašev se bomo podali v naravo, naučili nas bodo, kako se zaneti pravi taborniški ogenj, izvajali bomo različne igre.“

Poleg tega jih čaka še obisk kmetije Tomaža Šavleta, kjer bodo predstavljene živali in kmetijsko orodje ter spoznavanje običajev. Obiskali bodo tudi Čebelarstvo Marjana Mraka, kjer se bodo poučili o čebelah in se posladkali z različnimi vrstami medu.

Odzivi otrok, ki so obiskali tabora v prejšnjih letih so zelo pozitivni  - kar 2/3 mladostnikov bi se ga želelo ponovno udeležiti.

Prav tako z izvedbo tabora spodbujajo trajnostno upravljanje z okoljem in izkoriščanje razvojno-turističnih potencialov LAS ob upoštevanju ohranjanja kulturne dediščine, narave in njenih danosti.

Zaradi pozitivnih odzivov mladih si v MC želijo, da bi tovrstni tabor postal stalnica in bi s pomočjo financiranj okoliških občin in partnerjev lahko čim več generacijam omogočili tovrstno izkušnjo, ki je dobrodošla prav vsakemu mladostniku.

Foto: arhiv

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down