Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V Bovcu iščejo rešitve, ki bi privedle do ''novega Kanina''

Kanin Zicnica21

Po številnih težavah, nesoglasjih in zaprtju smučišča na Kaninu je Občinski svet Občine Bovec na svoji zadnji izredni seji sredi decembra sprejel odločitev, da javni zavod Sončni Kanin nima več nadzornega sveta, pač pa da nadzorno funkcijo izvaja ustanovitelj, tj. sama občina preko občinskega sveta in župana.

Zato so svetniki pretekli teden obravnavali odlok, ki predvideva preoblikovanje Sončnega Kanina: ''Mi moramo čim prej nekaj sprejeti, da se lahko stvari o Sončnem Kaninu poravnajo. Slednji je trenutno brez nadzornega odbora, s spremembo odloka pa bi vlogo nadzornega odbora prevzeli svetniki, ki bi skrbeli za račune, potrdili terjatve za nazaj in da bi prišli nazaj na zeleno vejo in iskali rešitve, kako priti do novega Kanina.''

Kot še dodaja bovški župan Valter Mlekuž, bo s predlaganimi spremembami odpravljen komunikacijski šum med organi upravljanja Javnega podjetja Sončni Kanin in ustanoviteljem, ki so mu bili v zadnjem času priča. Nadzorstveno funkcijo nad stanjem v tem podjetju bi prevzel neposredno občinski svet oziroma po njegovem pooblastilu župan. Na vsaki seji občinskega sveta bi bila na dnevnem redu točka, povezana s poslovanjem Sončnega Kanina. Tako bi s stanjem bili seznanjeni sprotno in ažurno.

Predlog odloka ni bil izglasovan, bo pa Mlekuž predlog ponovno umestil v odločanje na prihodnji seji.

Sicer pa župan razkriva, da pri celotni zadevi okoli nedelovanja smučišča na Kaninu občinska uprava ne sedi križem rok: ''Stvari se dogajajo, iščemo rešitve, je pa v tem trenutku prezgodaj govoriti o kakršnih koli rešitvah. A delamo na temu, pogovarjamo se in prepričan sem, da bomo rešitev okoli Kanina našli. Pokazalo se je, da je to eno redkih smučišč v Sloveniji, ki ima sneg.''

V tem trenutku se na Kaninu ukvarjajo s tem, kako zaščititi naprave pred obilno pošiljko snega, medtem ko je glavna skrb oz. težava na drugih smučiščih zelena zima, zaključuje Mlekuž.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down