Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V ajdovskih in vipavskih vrtcih premalo prostora za vse vpisane otroke

Vpis v otroškem vrtcu Ajdovščina, ki ima svoje enote tako v ajdovski kot tudi v vipavski občini, je tudi za naslednje šolsko leto presegel število razpoložljivih mest. Ker zadnja leta kronično primanjkuje prostora za otroke, ki potrebujejo vrtčevsko varstvo, se ravnateljica Vrtca Ajdovščina Alenka Močnik boji, da bodo morali nekatere otroke zavrniti.

Približno nekako isto število vlog smo prejeli tudi letošnjega februarja, pravzaprav še sedem vlog več. Predvsem pa se nam zdi res zelo zanimivo, da številka oddanih vlog otrok, ki šele od oktobra naprej vstopajo v vrtec, se pa nam vsako šolsko leto izkaže tam 57, 56, tako je bilo pač tudi letos.

Za vpis v vrtec so prejeli 308 vlog, v vrtec pa jih bodo predvidoma lahko sprejeli toliko, kolikor otrok bo odšlo v prvi razred. Teh je 257, vendar bo med njimi zagotovo nekaj takih, ki bodo za leto dni zamaknili odhod v osnovno šolo. „Se nakazuje, da kar na večih enotah bo potrebno imenovati komisijo in pa predvsem za, seveda, otroke prvega starostnega obdobja. Glede na odhajanje generacije v šolo ne bomo mogli zagotoviti mesta vsem tem najmlajšim.

Ob začetku letošnjega šolskega leta so težave s pomanjkanjem prostora reševali tako, da so poiskali dve novi dodatni igralnici v Budanjah. Ti dve ostajata tudi naprej. „Glede na to, kako se pač sedaj ta vpis nakazuje, je to res dejansko taka situacija, da bomo morali ohraniti dve igralnici oziroma torej to dodatno petnajsto lokacijo.

Prostorska stiska bo na Zgornjem Vipavskem vse dotlej, dokler ne bodo v Vipavi zgradili prizidka tamkajšnjemu vrtcu, kar naj bi se zgodilo v letu ali dveh. Prav tako bodo velik nov vrtec gradili tudi v Ajdovščini, občina ima projekt pripravljen, iščejo pa dodatna finančna sredstva, ki naj bi omogočila njegovo izgradnjo.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down