Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V ajdovski občini višje cene pomoči na domu

V Občini Ajdovščina se bodo s prvim aprilom nekoliko povišale cene pomoči na domu.

Do tega je prišlo zaradi povišanja stroškov izvajanja dejavnosti v zadnjem letu, je povedala svetovalka za družbene zadeve in socialo Jerica Stibilj in dodala, da se je po več letih cena pomoči na domu povečala sicer v lanskem letu: ''Cene za uporabnike se zvišujejo za 20 centov, tako da bo ob rednem delu cena 7,80 evrov na uro, ob nedeljah 9,50 in na praznike 10 evrov. Zvišujejo se zaradi tega, ker se zvišujejo stroški dela in s tem stroškovne cene. Tretjino povišanja cen predvidevamo, da pokrijejo uporabniki, dve tretjini pa subvencija občine.''

Storitev pomoč na domu opravljata Dom starejših občanov Ajdovščina in Zavod Pristan. Dom ima trenutno zaposlenih 6 oskrbovalk, Zavod za socialno oskrbo Pristan pa 10. ''Vsi uporabniki plačujejo enako ceno. Na ta način so različne subvencije glede na stroškovne cene,'' dodaja Stibiljeva.

Pomoč na domu mesečno potrebuje okrog 150 uporabnikov. S sedanjim številom oskrbovalk uspejo pokriti vse potrebe, tako da v občini ni čakalnih vrst na tovrstno pomoč.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down