Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V ajdovski občini v lanskem letu brez večjih varnostnih težav

Varnostna problematika v Občini Ajdovščina je dobra, saj v lanskem letu niso zabeležili nobenih posebnosti ne v prometni varnosti niti na področju javnega reda in miru.

''Stanje na področju kriminalitete je primerljivo lanskemu obdobju. Največ dela in časa smo posvetili reševanju vlomov v stanovanjske hiše in objekte. Stvar smo uspeli realizirati s prijetjem vlomilcev. S tem delom nadaljujemo tudi v letošnjem letu, mi bomo dali vse od sebe, da bi vlome in ostale težave preprečili,'' je povedal načelnik Policijske postaje Ajdovščina Marko Terbovšek.

Na seji ajdovskega občinskega sveta pa so svetniki izpostavilo drugo težavo, s katero se jih veliko srečuje
v prometu – to so objestne vožnje in nesramnost kolesarjev ter posledično kršenje prometnih predpisov voznikov osebnih vozil: ''Kolesarji so prav tako udeleženci cestnega prometa. Na mestu, kjer ni kolesarskih cest, se vozijo ob robu vozišča in dolžnost voznika je, da kolesarja na varnostni razdalji varno obvozi. Težave se pojavijo na mestih, kjer se kolesarjev ne more obvoziti, to so ovinki in ostala nepregledna cestišča, kjer lahko pride do slabe volje, ker morajo vozniki osebnih vozili voziti počasi kar nekaj časa za kolesarjem, za katerim lahko nastane kolona.''

Še večje težave pa predstavljajo kolesarji, ki se vozijo po brezpotjih iz planote Gora proti Ajdovščini: ''Sami in skupaj z inšpekcijskimi službami upravljamo nadzore v naravnem okolju, tako smo prejeli že nekaj oseb, ki s kombijem pripeljejo kolesarje na mesto, kjer se začnejo voziti po nedovoljenih poteh. To se nam največ pojavlja na območju Predmeje, Čavna in proti Lokavcu, zato to območje skupaj z inšpekcijskimi službami tudi nadziramo.''

Sicer pa veliko težav predstavljajo predvsem prekrški v mirujočem prometu, vendar nad slednjimi bdijo predvsem občinski redarji. Policisti bodo z uspešnim delom kot doslej nadaljevali tudi v prihodnje, je obljubil Terbovšek.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kako pa kaj zdravje v Novi Gorici? V ponedeljek po 11. uri

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down