Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V ajdovski občini manj prvošolčkov kot lani, v načrtu številne investicije v šolstvo

Foto: Občina Ajdovščina

V Občini Ajdovščina je danes šolski prag prestopilo skoraj 200 prvošolčkov, kar je za dober razred manj kot lani. Največ jih je v OŠ Danila Lokarja, najmanj pa na Otlici.

''S prvim septembrom v šole v naši občini zakoraka 2227 osnovnošolcev in 520 dijakov, tako da bodo naše šole polno zasedene. Glasbeno šolo bo obiskovalo 372 otrok, otroški vrtec pa ima s prvim septembrom 42 oddelkov, in sicer je to na našem območju 987 otrok,'' razkrije Katarina Ambrožič, vodja oddelka za družbene zadeve na ajdovski občini.

Tudi znotraj pravkar končanih poletnih počitnic so šole in vrtci poskušali izpeljati različne projekte. V zaključni fazi sta dve večji investiciji, in sicer na Colu in v Dobravljah: ''Šoli in pripadajoči telovadnici bosta dobili nove sisteme razsvetljave, sicer pa šole večinoma izvajajo razna investicijska vzdrževanja, kot so beljenje oz. lakiranje ter vzdrževanje parketov in nabava oprem,'' doda Ambrožičeva.

V načrtu je celotna sanacija strehe vrtca Selo. Manjše projekte, ki se nanašajo bolj na nabavo opreme, se bodo zaključile predvidoma do konca novega šolskega leta. Istočasno peljejo tudi večje investicije: ''Projektira se prizidek šole v Šturjah, projektirajo se vrtčevski prostori za nov vrtec v Lokavcu, tukaj smo konkretno šele v fazi priprave projektne naloge, vendar bo do konca leta steklo tudi samo projektiranje.''

V fazi projektiranja je tudi igrišče pri Osnovni šoli Budanje, poleg tega se pridobiva tudi dokumentacija za obnovo šole v Vrtovinu.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down