Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V Ajdovščini se obeta prizidek OŠ Šturje in nove enote vrtca

V Ajdovščini se zaenkrat še ne obeta gradnja še ene šole, čeprav se potrebe po prostoru povečujejo. To pa bo postalo še bolj izraženo, ko bodo na občini uresničili obljubo o 400 novih stanovanjih. Podobna situacija je v vrtcih. Kako občina išče rešitve glede tega?

V prvi fazi se ne obeta še tretja šola kot samostojna šola na območju mesta, ampak se obeta dozidava Osnovne šole Šturje, pojasnjuje Ajdovski župan Tadej Beočanin.

V tem kontekstu pravzaprav tudi tečejo že vsi postopki projektiranja zato, da čim prej pridemo do gradbenega dovoljenja in tudi začnemo gradit ta precej velik prizidek oziroma z izvedbo projekta dozidave.“

Glede na projekcije, ki jih imajo na občini, naj bi ta rešitev zadostila potrebam mesta za določeno časovno obdobje. Zato, tako župan, dodatni razmisleki o tretji šoli še niso potrebni.

Je pa dejstvo, da v kolikor se bo mesto širilo tudi v bodoče, še dodatno, bo treba iskati rešitve tudi v smeri tretje osnovne šole, ki bo pokrivala območje mesta.“

Kako je z vrtci Beočanin pravi, da prostor v ajdovskih vrtcih zaenkrat uspejo zagotavljati vsem tistim otrokom, ki izpolnjujejo pogoje za vpis na 1. september oziroma tudi še na 1. oktober.

Na žalost pa ne moremo zagotoviti vpisa v vrtec tistim otrokom, ki izpolnijo pogoje med letom. Tukaj se starši znajdejo drugače. Vsekakor pa naslavljamo tudi ta problem, pri čemer bomo z izgradnjo dodatnega večjega vrtca morali počakati zaradi finančnih zmožnosti oziroma nezmožnosti, da bi šli v to investicijo v prihodnjem štiriletnem obdobju.“

Dodatne prostore ajdovskega vrtca bodo skušali zagotavljati z manjšimi novimi enotami. Trenutno načrtujejo štiri dodatne oddelke v mestu, v sklopu vrtca Ribnik in dve dodatni enoti v Lokavcu.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

Ta torek, takoj po 11., gostimo Anjo Mugerli

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down