Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V Ajdovščini (še) ne bo satelitskega urgentnega centra

Reorganizacijo mreže nujne medicinske pomoči so zaradi boljše organizirnosti osnovnega zdravstva osnovali že v času mandata ministra za zdravje Danijela Bešiča Loredana konec leta 2022. Takratna delovna skupina ministrstva je pripravila predlog, ki je predvidel 12 urgentnih centrov in 20 satelitskih urgentnih centrov, med katerimi je bila tudi Ajdovščina, vendar je po zadnjem predlogu ministrstva izpadla.

Kako na to gledajo v ajdovskem zdravstvenem domu, je povedal direktor Egon Stopar:

Tudi ajdovski župan Tadej Beočanin je prepričan, da dogovor o centru za helikoptersko nujno pomoč ostaja, to velja tudi za ajdovsko nujno medicinsko pomoč:

Prav tako so nekoliko razočarani v Vipavi, saj bi satelitski urgentni center zaradi bližine koristil tudi tamkajšnjim prebivalcem. Župan Občine Vipava Anton Lavrenčič:

Mnogi so zaradi odločitve ministrstva za zdravje razočarani, vsekakor pa bodo projekti in načrtovana gradnja za vzpostavitev helikopterske nujne medicinske pomoči in gradnjo novega zdravstvenega doma v Ajdovščini tekli naprej po začrtani časovnici, še obljubljajo na Občini Ajdovščina.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down