Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V Ajdovščini potekalo odprtje Nacionalnih tednov vseživljenjskega učenja

V Ajdovščini je danes potekalo odprtje Nacionalnih tednov vseživljenjskega učenja. V prihodnjih nekaj ednih se obeta kar 5000 dogodkov po vsej Sloveniji.

Gostiteljica današnjega slavnostnega odprtja je bila Ljudska univerza Ajdovščina, ki bo v prihodnjih tednih koordinirala skoraj štiri ducate vsakovrstnih prireditev, z osrednjim dogodkom, Parado učenja, 24. maja. Na slovesnosti so bila podeljena tudi priznanja za vidne učeče se iz vse Vipavske dolini, ki so s svojimi dosežki in znanji izstopili iz povprečja.

Eva Mermolja, direktorica Ljudske univerze Ajdovščina:

Priznanja so šla v roke Veri Kodrič, Alice Stojko Saliu, Krajevni skupnosti Goče in podjetju Mlinotestu ter Petru Ferjančiču, ki se zaveda nenehnega osvajanja znanj za uspešno nadaljnjo pot:

Dogodke ob Tednih vseživljenjskega učenja podpira tudi Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, ki bo v prihodnje sredstva le še povečalo. Več o tem Teja Dolgan z ministrstva:

Slovesnost je povezal motiv drevesa. Tako kot drevo se z vseživljenjskim učenjem tudi sami krepimo in pridobivamo nova znanja in izkušnje in vse življenje rastemo, je ob bok dogodku še izpostavila gostiteljica, direktorica Ljudske univerze Ajdovščina Eva Mermolja.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down