Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V Ajdovščini po novem pametno parkirišče, kmalu tudi posebna aplikacija

Pametno Parkirisce Ajdovscina

Občina Ajdovščina nadaljuje v smeri razvoja pametne skupnosti. Naslednji korak, ki vodi v vse večjo digitalizacijo, je ureditev obstoječih parkirnih površin s pametnim upravljanjem. Prva parkirna površina, ki bo deležna uvedbe novega sistema, je parkirišče pri Avtobusni postaji Ajdovščina.

''Gre za uvedbo t. i. pametnega video nadzornega sistema, ki uporabnikom sporoča prosto število parkirnih mest na tej lokaciji,'' razlaga Tina Velikonja z ajdovske občine.

Ravno v teh dneh se omenjen parkirni oz. pametni video nadzorni sistem tudi uvaja. Občina z uvedbo pametnih parkirišč želi uporabnikom omogočiti lažji in boljši dostop do prostih parkirnih površin. Sistem omogoča prenos števila prostih parkirnih mest na usmerjevalne table in tako bo uporabnikom skrajšal čas potovanja ter iskanja prostega parkirnega mesta.

Sčasoma bo Občina podatke umestila tudi v mobilno aplikacijo: ''Novost bomo sčasoma uvedli v mobilno aplikacijo mAjdovščina, ki bo luč sveta ugledala v začetku prihajajočega leta in to bo z gotovostjo še en korak več k dostopnejšim storitvam za občanke in občane.''

Aplikacija bo med drugim omogočala oddajo vlog in obrazcev, prijavo napak in okvar s področja raznolike javne infrastrukture, odjavo ter prijavo malic in kosil v vrtcih in šolah, obenem bo omogočen enostaven način komunikacije med Občino in občani, predlagati in glasovati bo mogoče tudi o Moji pobudi. Aplikacija bo občane obveščala tudi o nujnih dogodkih, predvsem s področja civilne zaščite ter o aktualnih razpisih, dogodkih in novicah.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Maks - ne le knjigarna in kavarna, v torek po 11. uri!

Preberi več

Boscarol začenja novo podjetniško zgodbo: pridelavo mesa v laboratorijih. V ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Oglasi
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down