Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V Ajdovščini dve pridobitvi za lokalni šport

Foto: Občina Ajdovščina

Zavod za šport Ajdovščina širi svojo ponudbo športnih aktivnosti. Pred vhodom na Police je že urejen kotiček, v katerem boste lahko mimoidoči uporabljali zunanji fitnes.

''Zunanji fitnes na prostem je že postavljen in ga je že mogoče uporabljati. Za njegovo postavitev pa smo se odločili iz preprostega razloga, da se trendi vadbe na prostem iz leta v leto povečujejo,'' je dejal direktor ajdovskega športnega zavoda Uroš Pintar in dodal, da bo zunanji fitnes namenjen vsem generacijam, glavni namen in cilj pa je vzdrževanje kondicije.

Sestava samega poligona zajema več postaj, na katerih je mogoče izvajati različne komplekse vaj z lastno težo: ''Fitnes bazira izključno na lastni teži, kar je priporočljivo za rekreativca, da ne pretirava in si ne z dodatnimi obremenitvami morebiti poškoduje mišičevja. Glavni in zelo pomemben vidik so tudi QR kode, nameščene na fitnes napravah, kjer s skeniranjem nazorno pridobite vadbo, na kakšen način uporabljati vsako od teh naprav.''

Vrednost investicije je bila slabih 25.000 evrov, polovico sredstev so pridobili na razpisu fundacije za šport, ostali del je prispevala Občina Ajdovščina. Ni pa to edina novost v zvezi s športom in rekreacijo, ki jo pripravljajo v občini Ajdovščina.

Pred kratkim so na zavodu sestankovali ''za uvod v delo pri prenovi glavnega vhoda v športni center, ki je dotrajan in potreben prenove. Prenovilo se bo stopnišče, talno podlago, glavni vhod in fasadni del, ki je prav tako zelo dotrajan. Pridobili bomo pisarniški prostor, ki je trenutno umeščen nad vhod osnovne šole in bomo naredili vse, da bo primeren za uporabo društev,'' še razkrije Pintar.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down