Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V Ajdovščini bo zraslo stanovanjsko naselje za mlade družine

Občina Ajdovščina je z Inštitutom Back to the Village podpisala pismo o nameri postavitve naselja manjših stanovanjskih hiš za mlade družine.

Za projekt vlada veliko zanimanje iz vse Slovenije, uresničen pa naj bi bil v kakšnem letu dni, je prepričan direktor inštituta Ernest Škrjanec.


Občina Ajdovščina bo za projekt namenila parcelo v velikosti 15.000 kvadratnih metrov, ki jo bo potrebno komunalno opremiti. Manjše hiše, ki bodo grajene pasivno, bodo velike približno 65 kvadratnih metrov.

Vsaka hiša bi stala približno 50.000 evrov, kar bi bila končna cena za družino. Ajdovski župan Tadej Beočanin iskreno želi, da bi ta pilotni projekt za Slovenijo tudi uresničili.


Beočanin je prepričan, da bo ta projekt Ajdovščino še dodatno utrdil kot mladim prijazno občino. Sicer pa se v mestu in njegovi okolici v zadnjih mesecih precej gradi, Nove stanovanjske soseske bodo v prihodnjih ponujale nova stanovanja različnih velikosti za vse več novih prebivalcev, ki se priseljujejo v Ajdovščino iz Slovenije in tudi tujine.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Prihaja do razkola v destinaciji Nova Gorica in Vipavska dolina? To sredo med 11. in 12.!

Preberi več

Koraki do uspeha: Davorin Mesesnel in Rajko Bajc

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down