Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V 5 letih mora v Logu Čezsoškem stati nov most

Tadej Beocanin
Foto: Občina Bovec

Most v Logu Čezsoškem je potreben celovite obnove. V ta namen so projektanti županu Občine Bovec Valterju Mlekužu že predstavili nekaj idejnih zasnov in načrtov.

''Vemo, da je bil lani most v Logu Čezsoškem obnovljen, vendar je bilo napravljeno, kar je bilo nujno, da je lahko most usposobljen. Že takrat je bilo rečeno, da je treba v roku petih let narediti nov most. Šli smo v izdelavo idejne zasnove, pripravljeni imamo 2, ki bosta predstavljeni krajanom Loga Čezsoškega in Žage,'' je dejal župan.

Po tem bo treba izdelati dokumentacijo, je pa investicija zelo velika, saj se v tem primeru dejansko gre za izdelavo novega mostu, dodaja župan Mlekuž. Računajo tudi na pomoč države: ''Most moramo nujno sanirati, saj je bil v zelo slabem stanju. Momentalno smo ga uredili, vendar nujno ga bo urediti v celoti. Prepričan sem, da bomo to storili s sredstvi, ki smo jih v proračun umestili za izdelavo projektov, bo pa še kup ugibanj in diskusij, kako ter kje naj bi bil most pripravljen. Pogovarjamo se, da če že gremo v njegovo izdelavo, da bi izdelali tudi krožno križišče pri Boki, da bi rešili še tisti nevaren odsek, tam pa bi uredili tudi parkirišče.''

Letos so na Občini Bovec za izdelavo projektne dokumentacije namenili okrog 60.000 evrov. Ko bo slednja izdelana, pa se bo občina prijavila na razpise, s katerimi bi projekt vsaj delno sofinancirala.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Koraki do uspeha: Martina Alma in Milena Peterc

Preberi več

Novogoriški SNG praznuje kar 2 jubileja

Preberi več

RADIO ROBIN na Festivalu goriške obrti in podjetništva 2024

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down