Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Usoda Sotočja še ni zakoličena. Poleti bodo izvedli monitoring festivalov

O usodi Sotočja in tamkajšnjih festivalov so včeraj obširno razpravljali tolminski občinski svetniki, ki so ostali brez enega člana in podžupana Mateja Skočirja. Po imenovanju za državnega sekretarja se je namreč izkazala nezdružljivost funkcij.

Podžupanja v funkciji županje Maša Klavora se je odločila, da se občinski svet pred skorajšnjim iztekom mandata le seznani s strateškimi izhodišči in usmeritvami razvoja območja ob Sotočju, ki jih je pripravila delovna skupina.

So pa tolminski svetniki v nadaljevanju sprejeli pogoje za organizacijo in izvedbo festivalov v prihodnjem letu. Organizatorji festivalov so sicer predlagali, da se odločanje premakne v jesen, po meritvah hrupa med letošnjimi festivali. Prihodnji teden se vrača Sajeta – direktor festivala in predsednik Zveze Mink Tolmin Janez Leban:

Med drugim so svetniki sklenili tudi, da se glasbeni program na zunanjih odrih odvija največ osem ur dnevno in se zaključi najkasneje ob 01:00 naslednjega dne. V letu 2023 se na območju ob Sotočju izvede največ šest tradicionalnih festivalov, najvišje dopustno število obiskovalcev festivala je 5.000.

Maša Klavora je včeraj napovedala takojšnje imenovanje delovne skupine za spremljanje organizacije in izvedbe letošnjih festivalov.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down