Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Urejanje krožišča na vrtojbenski obvoznici pri koncu

Krozisce Lesnina Pri Koncu

Le še nekaj malenkosti in kmalu bo zaključeno urejanje dolgo pričakovanega krožišča na vrtojbenski obvoznici, ki bo omogočilo lažje vključevanje v promet predvsem tistim, ki pridejo iz Italije oz. iz smeri Momaxa in Lesnine, kjer je v preteklosti že prihajalo do prometnih nesreč.

''Dela se bodo v kratkem zaključila, poleg asfalta je potrebno urediti še prometno signalizacijo, tako vertikalno kot talno. Ampak veseli smo, da je glavnina del končana in da je gradbišče pri koncu,'' je povedal župan Občine Šempeter-Vrtojba Milan Turk.

Investicija je sicer projekt države, ki se je začel že v drugi polovici leta 2022, lani poleti pa se je zavlekel, saj je bila zaradi vremenskih ujm večina delovne sile poslana na prizadeta območja širom Slovenije. V sklopu krožišča so in še bodo urejene tudi nekatere površine za kolesarje.

''Občina je prispevala praktično vsa zemljišča, ki so tam bila še potrebna, ker ceste so bile že prej, ni bilo treba vsega na novo odkupiti. Prispevala je tudi nekaj projektne dokumentacije na začetku, ki se je nadgrajevala in dodatno naročala,'' je dodal Turk.

Investicija je stala približno 1,3 milijona evrov.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down