Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Upravna enota Nova Gorica: "Pred dopustom pravočasno preverite veljavnost dokumentov!"

Po podatkih Ministrstva za notranje zadeve bo v poletnih mesecih več kot 50 tisoč potnim listom in osebnim izkaznicam potekla veljavnost. Vlogo za izdajo novega dokumenta je treba vložiti vsaj deset dni pred potovanjem. Ali zaradi tega beležijo povečano število vlog, smo preverili na novogoriški upravni enoti. Načelnik Andrej Markočič:

Jaz bi poudaril, da tako na področju izdaje osebnih izkaznic kot potnih listin, pa tudi vozniških dovoljenj nimamo nobenega večjega pritiska občanov oz. vlog. Sproti rešujemo, tudi ni nobenih čakalnih vrst.“

Občane in občanke opozarja, naj pravočasno pregledajo svoje dokumente, da niso pretečeni. Koliko časa pa traja da dobimo nove dokumente, če opazimo, da stari ne veljajo več?

Te dokumente bodo dobili: vozniško v roku petih dni od oddaje vloge, medtem ko osebno oziroma potne listine v roku sedmih dni. Lahko pa tudi sedaj izkoristijo prednostno izdajo teh dokumentov, če mogoče pozabijo oz. ne pravočasno pregledajo, da jim je veljavnost dokumentov pretekla.“

Če taki zamudniki torej zahtevajo prednostno izdajo dokumetov, se morajo do 11. ure zglasiti na upravni enoti, jih naslednjega dne dobijo po pošti, če je nuja res velika, pa jih lahko še istega dne dvignejo na Upravni enoti v Celju. Je pa taksa v primeru predostne izadje dokumentov višja.

Načelnik Markočič opozarja še, da je na območju UE Nova Gorica okoli 7.000 imetnikov starih vozniških dovoljenj roza barve, tem pa je vlada sicer podaljšala rok za zamenjavo do 19. januarja 2033.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down