Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Uporabnikom razvoda Vogršček danes prve odločbe FURSA

Potem ko je kmetijsko ministrstvo že aprila napovedalo, da uporabnikom namakalnega razvoda Vogršček letos ne bo treba plačati nadomestila za delovanje in vzdrževanje namakalnih sistemov, oziroma, da bodo znesek tistim, ki so že plačali, povrnili, bodo danes na pot romale nove odločbe za nadomestilo za kritje stroškov delovanja in vzdrževanja uporabnikom razvoda Vogršček za letošnje leto.

Spomnimo, da ob letošnji spomladanski pozebi v začetku aprila, oroševanje iz Vogrščka ni bilo mogoče zaradi nizke gladine vode, saj so potekala obnovitvena dela na pregradi zadrževalnika Vogršček. Iz kmetijskega ministrstva so sporočili, da bo Finančna uprava Republike Slovenije danes začela uporabnikom namakalnih sistemov na območju namakalnega razvoda Vogršček pošiljati nove odločbe za nadomestilo za kritje stroškov delovanja in vzdrževanja namakalnih sistemov v sklopu razvoda Vogršček za leto 2021. Pravnim osebam (podjetjem, lovskim družinam, župnijam, krajevnim skupnostim,…) in fizičnim osebam s pristopnico bo FURS odločbe vročal elektronsko prek portala eDavki.

Na kmetijskem ministrstvu pojasnjujejo, da so, v skladu z Zakonom o ukrepih za odpravo posledic pozebe v kmetijski proizvodnji med 5. in 9. aprilom 2021, pripravljeni novi podatki glede nadomestila za kritje stroškov delovanja in vzdrževanja namakalnih sistemov v sklopu razvoda Vogršček. Uporabniki so oproščeni plačila nadomestila za kritje stroškov za delovanje ter vzdrževanje namakalnih sistemov za leto 2021. Oprostitev plačila nadomestila je opredeljena kot državna pomoč po pravilu de minimis.

Uporabniki, ki so že plačali nadomestilo, bodo znesek dobili povrnjen, še dodajajo. V primeru dodatnih vprašanj pa se zavezanci lahko obrnejo na Sklad kmetijskih zemljišč in gozdov Republike Slovenije, ob ponedeljkih med 9. in 11., (telefon 01/ 434 11 00,  info.skzgrs@gov.si) ali na Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (telefon: 01/ 478 90 59, mkgp.hms@gov.si ).

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

Ta torek, takoj po 11., gostimo Anjo Mugerli

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down