Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško

Upokojenci z Ajdovskega aktivni že več kot 70 let

Ajdovski upokojenci so nedavno obeležili 70-letnico delovanja društva, sicer z dvoletno zamudo zaradi epidemije. Ob jubileju so prejeli plaketo Zveze društev upokojencev Slovenije in jubilejno priznanje župana Občine Ajdovščina.

Čeprav so morali zaradi covid ukrepov okrniti nekatere dejavnosti, pa se večina aktivnosti ponovno nadaljuje, je zadovoljen predsednik Maksimiljan Marc, ki med drugim napoveduje tudi letos letovanja na več lokacijah. Radi se tudi kulturno udejstvujejo.

(skupina Zarja, foto: Ivan Skvarča)

Spretni so tudi v ročnih delih, ki jih ob različnih priložnostih pokažejo na razstavah.

(PZ Večernica)

Prav tako so v društvu zelo dejavni prostovoljci. Okrog 30 jih je vključenih v vseslovenski projekt Starejši za starejše. Redno skrbijo tudi za gibanje in rekreacijo, tako da balinajo v Palah, vsak teden igrajo pikado, četrtkovi dopoldnevi pa so rezervirani za sprehode „Za dušo in srce“ . Udeleževali so se tudi športnih iger.

DU Ajdovščina šteje približno 1.100 članic in članov. Kot je na praznovanju povedal predsednik Pokrajinske zveze društev upokojencev severne Primorske Zlatko Martin Marušič, je ajdovsko društvo največje in najbolj aktivno delujoče v regiji.

Deli z drugimi:
Aktualno

Rentni odkup stanovanja kot pomoč pri nizkih pokojninah? V ponedeljek po 11. uri!

Preberi več

STARTUP STUDIO: Uspešno črpanje EU sredstev

Preberi več

Goriški tek in hoja za upanje & Festival NVO v Novi Gorici

Preberi več

Volitve predsednika RS 2022 - pravila oglaševanja

Preberi več
Napovedujemo
Pokrovitelji:
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down